Sladké snídaně

Ingredience


Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Čokoláda hořká 100 g
Džem višňový 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 80 g
Rozinky bílé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto na moukou posypaném vále rozválíme na velký plát, silný 4 - 5 mm. Plát potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěným máslem, džemem, posypeme hrubě nastrouhanou čokoládou, rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy. Následně zavineme do rolády a nakrájíme na centimetrové plátky. Naskládáme na máslem vymazaný plech vedle sebe. Mezi plátky necháme mezeru, protože během pečení zvětší objem. Potřeme je rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
  2. Koláčky pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut. Po upečení koláčky polijeme medem, necháme mírně vychladnout a podáváme teplé.