Sladké snídaně
Ingredience
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Čokoláda hořká |
100 g |
Džem višňový |
100 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
80 g |
Rozinky bílé |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Listové těsto na moukou posypaném vále rozválíme na velký plát, silný 4 - 5 mm. Plát potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěným máslem, džemem, posypeme hrubě nastrouhanou čokoládou, rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy. Následně zavineme do rolády a nakrájíme na centimetrové plátky. Naskládáme na máslem vymazaný plech vedle sebe. Mezi plátky necháme mezeru, protože během pečení zvětší objem. Potřeme je rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
- Koláčky pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut. Po upečení koláčky polijeme medem, necháme mírně vychladnout a podáváme teplé.