Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou

Ingredience


Kukuřice 200 g
Kuřecí prsa 600 g
Lilek 2 ks
Nudle rýžové 150 g
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka Teriyaki 6 polévková lžíce
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Olej rostlinný 30 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme ve vodě na skus, scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Maso nakrájíme na plátky. Důkladně maso potřeme ze všech stran omáčkou teryjaki. Poté dáme na pět minut stranou odležet.
  2. Gril rozpálíme na maximální teplotu, lehce potřeme olejem a maso pět minut grilujeme z každé strany. Spolu s masem grilujeme na plátky pokrájený lilek. Na poslední dvě minuty přidáme na gril zelí a kukuřici.
  3. Před podáváním nudle zakápneme sójovou omáčkou a octem. Důkladně promícháme a podáváme spolu s grilovanou zeleninou a masem.