Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou
Ingredience
Kukuřice |
200 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Lilek |
2 ks |
Nudle rýžové |
150 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka Teriyaki |
6 polévková lžíce |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Olej rostlinný |
30 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme ve vodě na skus, scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Maso nakrájíme na plátky. Důkladně maso potřeme ze všech stran omáčkou teryjaki. Poté dáme na pět minut stranou odležet.
- Gril rozpálíme na maximální teplotu, lehce potřeme olejem a maso pět minut grilujeme z každé strany. Spolu s masem grilujeme na plátky pokrájený lilek. Na poslední dvě minuty přidáme na gril zelí a kukuřici.
- Před podáváním nudle zakápneme sójovou omáčkou a octem. Důkladně promícháme a podáváme spolu s grilovanou zeleninou a masem.