Artyčoky plněné žampionovou nádivkou

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Artyčoky 400 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Mrkev kořen 70 g
Pažitka 60 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 6 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 100 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.
  2. Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.
  3. Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.
  4. Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.