Artyčoky plněné žampionovou nádivkou
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Artyčoky |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Mrkev kořen |
70 g |
Pažitka |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
6 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.
- Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.
- Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.
- Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.