Mini dortíčky
Ingredience
Cukr krystal |
5 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Puding bezlepkový |
2 ks |
Čokoláda hořká |
50 g |
Kokos strouhaný |
6 polévková lžíce |
Mandle |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do rendlíku si nalijeme 2.5 dl mléka a pomalu ho přivedeme k varu. Ve 2.5 dl mléka si rozmícháme 2 sáčky vanilkového pudinku Dr. Oekter a vlijeme ho do za stálého míchání do horkého mléka. Přidáme moučkový cukr. Za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout. Elektrickým šlehačem budeme puding šlehat, postupně přidávat máslo, až vyšleháme lehký, hustý krém.
- V míse si elektrickým šlehačem vyšleháme 5 vajec a 5 lžic krystalového cukru, poté přimícháme 5 lžic bezlepkové mouky. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, širokým nožem ho uhladíme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C péct. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- Z upečeného (vychladlého) plátu těsta kulatou formičkou o průměru 6-8 cm vykrojíme kolečka, která potřeme silnější vrstvou krému. Každý „mini dortík“ posypeme kokosem, ozdobíme ořechy, mandlemi a nastrouhanou čokoládou, dáme je na mísu a podáváme.