Měkké perníčky

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Koření perníkové 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc.
  2. Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem.
  3. Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou.