Měkké perníčky
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Koření perníkové |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc.
- Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem.
- Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou.