Masový koláč
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Olej stolní |
400 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme oloupané brambory, slijeme je, přidáme horké mléko, máslo, sůl a vyšleháme do kaše.
- Necháme zchladnout, abychom pak mohli plnit do cukrářského sáčku.
- Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek, kečup, papriku, sůl.
- Promícháme a dusíme 10 minut.
- Hotovou směs přendáme do zapékací mísy a navrch masa vytvoříme z kaše bramborové pusinky pomocí cukrářského sáčku.
- Koláč zapečeme 25 minut na 200 stupňů.