Masový koláč

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Olej stolní 400 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme oloupané brambory, slijeme je, přidáme horké mléko, máslo, sůl a vyšleháme do kaše.
  2. Necháme zchladnout, abychom pak mohli plnit do cukrářského sáčku.
  3. Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek, kečup, papriku, sůl.
  4. Promícháme a dusíme 10 minut.
  5. Hotovou směs přendáme do zapékací mísy a navrch masa vytvoříme z kaše bramborové pusinky pomocí cukrářského sáčku.
  6. Koláč zapečeme 25 minut na 200 stupňů.