Švédské kornoutky plněné šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Džem pomerančový |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
- Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.