Švédské kornoutky plněné šlehačkou

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Džem pomerančový 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
  2. Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.