Ostrý vaječný dip
Ingredience
Cukr krupice |
4 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř cayenský |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.