Ostrý vaječný dip

Ingredience


Cukr krupice 4 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pepř cayenský 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 4 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.