Šneci vaření
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
2 ks |
Hlemýždi |
30 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka, vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.
- Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody (nejméně půl hodiny). Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.