Šneci vaření

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Cibule 2 ks
Hlemýždi 30 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka, vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.
  2. Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody (nejméně půl hodiny). Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.