Kachní roláda plněná kuřetem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kachna mražená 1 ks
Kachní drůbky 150 g
Kari koření 2 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 2 polévková lžíce
Šunka uzená 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová krkovička 1.4 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
  2. Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
  3. Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.
  4. Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.
  5. Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.
  6. Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.
  7. Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.
  8. Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.