Kachní roláda plněná kuřetem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Kachní drůbky |
150 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Šunka uzená |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová krkovička |
1.4 kg |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 300 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.
- Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.
- Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.
- Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.
- Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.
- Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.