Pečená kachna bez kostí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Kachní drůbky |
150 g |
Kmín celý |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vepřová krkovička |
800 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
- Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
- Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
- Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.