Pečená kachna bez kostí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kachna mražená 1 ks
Kachní drůbky 150 g
Kmín celý 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vepřová krkovička 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.
  2. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
  3. Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
  4. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa, kachní drůbky, oloupanou cibuli a česnek umeleme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na celou plochu vykostěné kachny, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
  5. Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny na pekáči vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
  6. Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.