Pečená kachna nadívaná cibulí
Ingredience
Cibule |
500 g |
Kachna mražená |
1 ks |
Kmín celý |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
100 g |
Solamyl |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.
- Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
- Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
- Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.