Pečená kachna nadívaná cibulí

Ingredience


Cibule 500 g
Kachna mražená 1 ks
Kmín celý 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 100 g
Solamyl 0.5 kávová lžička
Sůl 1.5 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.
  2. Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
  3. Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
  4. Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.