Jehněčí keema
Ingredience
Brambory |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si všechny suroviny. Brambory a rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Ve wok pánvi rozpálíme olej a cibuli spolu s prolisovaným česnekem 2 minuty osmahneme.
- Přidáme do pánve maso, brambory a koření. Vše důkladně zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar a rajčata, pánev zakryjeme a 15 minut dusíme. Na závěr už jen posypeme petrželkou a podáváme.