Jehněčí keema

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Kmín celý 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si všechny suroviny. Brambory a rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Ve wok pánvi rozpálíme olej a cibuli spolu s prolisovaným česnekem 2 minuty osmahneme.
  2. Přidáme do pánve maso, brambory a koření. Vše důkladně zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar a rajčata, pánev zakryjeme a 15 minut dusíme. Na závěr už jen posypeme petrželkou a podáváme.