Kachna dušená se žampiony
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
2 ks |
Kachna domácí |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z kachny oddělíme křídla, odsekneme páteř a rozdělíme ji na 6 porcí.
- V rendlíku rozpálíme sádlo a na něm porce kachny ze všech stran dorůžova opečeme.
- Přendáme je do jiné nádoby, na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Do rendlíku vrátíme porce kachny, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve středně rozehřáté troubě.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Osolíme je, opepříme a navršíme na porce kachny.
- Na talíře narovnáme vařené brambory, na ně položíme porce kachny se žampiony, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.