Kachna dušená se žampiony

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 2 ks
Kachna domácí 1 ks
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 1.5 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
Žampiony čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kachny oddělíme křídla, odsekneme páteř a rozdělíme ji na 6 porcí.
  2. V rendlíku rozpálíme sádlo a na něm porce kachny ze všech stran dorůžova opečeme.
  3. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Do rendlíku vrátíme porce kachny, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve středně rozehřáté troubě.
  4. Žampiony očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Osolíme je, opepříme a navršíme na porce kachny.
  5. Na talíře narovnáme vařené brambory, na ně položíme porce kachny se žampiony, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.