Pomerančové suflé
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Likér pomerančový |
60 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Likér pomerančový |
70 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
- Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.
- Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.