Pomerančové suflé

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Likér pomerančový 60 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Cukr moučkový 60 g
Likér pomerančový 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
  2. Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.
  3. Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.