Ovocné skořicové suflé
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
70 g |
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr skořicový |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
- Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
- Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.