Ovocné skořicové suflé

Ingredience


Citronová kůra 2 kávová lžička
Cukr krupice 70 g
Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Cukr moučkový 50 g
Cukr skořicový 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
  2. Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
  3. Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.