Játra na cibulce pro alergiky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra telecí |
450 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.
- Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.