Lilky plněné žampiony

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 80 g
Kmín drcený 1 g
Lilek 800 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 6 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme. Žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, přisypeme žampiony s cibulí, orestujeme, přidáme česnek, vydlabanou dužinu, sůl, kmín, pepř a podusíme 5 minut. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhnou, pánev odstavíme.
  2. Lilky naplníme žampionovou směsí, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapékáme zhruba 15 minut.