Lilky plněné žampiony
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Kmín drcený |
1 g |
Lilek |
800 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
6 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme. Žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, přisypeme žampiony s cibulí, orestujeme, přidáme česnek, vydlabanou dužinu, sůl, kmín, pepř a podusíme 5 minut. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhnou, pánev odstavíme.
- Lilky naplníme žampionovou směsí, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapékáme zhruba 15 minut.