Dušené telecí nožičky pro alergiky

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pyré rajčatové 1 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 2 špetka
Telecí nožičky 4 ks
Víno bílé 250 ml
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Petržel - nať 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a vložíme telecí nožičky. Osmahneme je do hněda a vyjmeme z pánve.
  2. Mrkev oškrábeme, rozkrájíme nadrobno. Řapíkatý celer pokrájíme také nadrobno. Kousky mrkve i celeru vložíme do pánve a opékáme je asi 2 minuty, aby zelenina změkla, ale nezhnědla.
  3. Do kastrolu vložíme zeleninu a na ni telecí nožičky tak, aby se vešly do jedné vrstvy.
  4. Do misky vlijeme víno, přidáme rajčatové pyré a rajčata, osolíme, opepříme. Směsí zalijeme zeleninu a maso.
  5. Přivedeme k varu, poté ztlumíme oheň a dusíme 90 minut. Po hodině dušení odstraníme z kastrolu pokličku. Jakmile maso změkne, jde oddělit od kosti a omáčka je vyvařená, je jídlo hotové.
  6. V misce smícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, jemně nasekanou petrželku a nadrobno pokrájený stroužek česneku, tím získáme gremolatu, kterou posypeme maso.