Žemle plněné hovězím masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Žemle tuková |
4 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli pokrájíme na drobno a v mícháme do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej, maso s cibulí šest minut smažíme, dokud nezačne hnědnout. Průběžně mícháme.
- Nyní přidáme do pánve na nudličky rozkrájenou papriku s rajčaty, nakrájenými na kostičky. Vše promícháme a pokračujeme ve smažení další dvě minuty.
- Poté zalijeme vývarem a přidáme koření dle vlastní chuti. Pánev zakryjeme pokličkou a 10 minut dusíme. Před podáváním dáme do topinkovače rozpéct hečivo, které před podáváním rozkrojíme a servírujeme naplněné masovou směsí.