Žemle plněné hovězím masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 2 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Žemle tuková 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli pokrájíme na drobno a v mícháme do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej, maso s cibulí šest minut smažíme, dokud nezačne hnědnout. Průběžně mícháme.
  2. Nyní přidáme do pánve na nudličky rozkrájenou papriku s rajčaty, nakrájenými na kostičky. Vše promícháme a pokračujeme ve smažení další dvě minuty.
  3. Poté zalijeme vývarem a přidáme koření dle vlastní chuti. Pánev zakryjeme pokličkou a 10 minut dusíme. Před podáváním dáme do topinkovače rozpéct hečivo, které před podáváním rozkrojíme a servírujeme naplněné masovou směsí.