Plněná rajčata mletým masem

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli rozkrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme koření, důkladně promícháme a odložíme stranou.
  3. Rajčatům odkrojíme vršek, malou lžičkou vydlabeme střed. Pokud rajče nestojí, můžeme odkrojit i kousek spodní části. Masovou směsí poté rajčata naplníme a dáme je péct na 15 minut do trouby na 180°C. Ihned podáváme.