Plněná rajčata mletým masem
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli rozkrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej, mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme koření, důkladně promícháme a odložíme stranou.
- Rajčatům odkrojíme vršek, malou lžičkou vydlabeme střed. Pokud rajče nestojí, můžeme odkrojit i kousek spodní části. Masovou směsí poté rajčata naplníme a dáme je péct na 15 minut do trouby na 180°C. Ihned podáváme.