Jehněčí směs s cizrnou

Ingredience


Cizrna konzervovaná 400 g
Fazolové lusky 200 g
Harissa pasta 1 kávová lžička
Jehněčí maso 600 g
Limetka 1 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 200 g
Protlak rajčatový sterilovaný 400 ml
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Tuřín 4 ks
Voda pitná 250 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.
  2. Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.
  3. Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.
  4. Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.