Jehněčí směs s cizrnou
Ingredience
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Fazolové lusky |
200 g |
Harissa pasta |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso |
600 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
200 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
400 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tuřín |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.
- Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.
- Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.
- Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.