Šišky s čokoládou a kokosem

Ingredience


Brambory 500 g
Kokosová moučka 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 400 g
Sůl 2 špetka
Tvaroh měkký 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 l
Cukr moučkový 100 g
Kokosová moučka 100 g
Máslo čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 20 minut (do měkka). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu do misky. Přidáme mouku, špetku soli, rozklepneme vejce, kokos, tvaroh. Rukou vypracujeme hladké tužší těsto, do kterého postupně podle potřeby přiléváme mléko.
  2. Z těsta vyválíme dlouhý váleček, z něj krájíme 8 cm dlouhé kousky. V dlaních z válečků tvarujeme šišky, které povaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do misky. Přelijeme rozehřátým máslem a promícháme.
  3. Hotové šišky aranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme ještě kokosovou moučkou.