Šišky s čokoládou a kokosem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kokosová moučka |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Tvaroh měkký |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 l |
Cukr moučkový |
100 g |
Kokosová moučka |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 20 minut (do měkka). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu do misky. Přidáme mouku, špetku soli, rozklepneme vejce, kokos, tvaroh. Rukou vypracujeme hladké tužší těsto, do kterého postupně podle potřeby přiléváme mléko.
- Z těsta vyválíme dlouhý váleček, z něj krájíme 8 cm dlouhé kousky. V dlaních z válečků tvarujeme šišky, které povaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do misky. Přelijeme rozehřátým máslem a promícháme.
- Hotové šišky aranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme ještě kokosovou moučkou.