Dušené maso po vietnamsku pro alergiky

Ingredience


Anýz celý 4 ks
Brambory 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 900 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej kukuřičný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Ředkev 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
Chilli paprička 2 ks
Citronová tráva 50 g
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Kari pasta 2 kávová lžička
Pyré rajčatové 4 polévková lžíce
Rybí omáčka 2 polévková lžíce
Skořice mletá 2 kávová lžička
Zázvor mletý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu.
  2. Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje.
  3. Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek.
  4. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme.
  5. Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé.