Dušené maso po vietnamsku pro alergiky
Ingredience
Anýz celý |
4 ks |
Brambory |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
900 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej kukuřičný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Ředkev |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
Chilli paprička |
2 ks |
Citronová tráva |
50 g |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Kari pasta |
2 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
4 polévková lžíce |
Rybí omáčka |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Zázvor mletý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu.
- Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje.
- Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek.
- Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme.
- Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé.