Bramborový guláš s uzeninou
Ingredience
Brambory |
1800 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Kmín celý |
1 g |
Majoránka |
0.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Salám jemný |
500 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
- Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
- Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
- Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.