Bramborový guláš s uzeninou

Bramborový guláš s uzeninou - obrázek

Ingredience


Brambory 1800 g
Česnek 20 g
Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Kmín celý 1 g
Majoránka 0.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Salám jemný 500 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 30 g
Tuk 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
  3. Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
  4. Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
  5. Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.