Dušená rýže na kari
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Rýže loupaná |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
450 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
- Rozehřejeme troubu na 170°C.
- Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
- Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.