Dušená rýže na kari

Ingredience


Cibule 2 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Rýže loupaná 300 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
  2. Rozehřejeme troubu na 170°C.
  3. Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
  4. Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.