Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ingredience


Máslo čerstvé 150 g
Meruňky 500 g
Mléko plnotučné 6 dl
Mouka polohrubá 300 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 3 l
Cukr moučkový 150 g
Kakao instantní - Granko 100 g
Máslo čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
  2. Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
  3. Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
  4. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.