Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Meruňky |
500 g |
Mléko plnotučné |
6 dl |
Mouka polohrubá |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
3 l |
Cukr moučkový |
150 g |
Kakao instantní - Granko |
100 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
- Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
- Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
- Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.