Pečené banány s čokoládou
Ingredience
Banány |
2 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 ml |
Čokoláda na vaření |
150 g |
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády.
- V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme.
- Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve.
- Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme.