Pečené banány s čokoládou

Pečené banány s čokoládou - obrázek

Ingredience


Banány 2 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 ml
Čokoláda na vaření 150 g
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme.
  3. Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve.
  4. Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme.