Majonéza pro alergiky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Hořčice |
0.25 kávová lžička |
Mouka bramborová |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Xantanová guma |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kuchyňského robotu vlijeme vodu, přidáme xanthanovou gumu a bramborovou mouku a rozmixujeme dohladka. Přidáme hořčici a promixujeme. Postupně po kapkách přidáváme olej a necháme robot běžet. Směs bude postupně houstnout. Když máme vmixovány asi 3/4 množství oleje, přilijeme citronovou šťávu, ocet, přidáme cukr a špetku soli a pepře. Pak přiléváme zbytek oleje, teď už můžeme rychleji. V lednici vydrží hotová majonéza až 3 dny.