Majonéza pro alergiky

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Hořčice 0.25 kávová lžička
Mouka bramborová 2 polévková lžíce
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový 120 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4 polévková lžíce
Xantanová guma 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kuchyňského robotu vlijeme vodu, přidáme xanthanovou gumu a bramborovou mouku a rozmixujeme dohladka. Přidáme hořčici a promixujeme. Postupně po kapkách přidáváme olej a necháme robot běžet. Směs bude postupně houstnout. Když máme vmixovány asi 3/4 množství oleje, přilijeme citronovou šťávu, ocet, přidáme cukr a špetku soli a pepře. Pak přiléváme zbytek oleje, teď už můžeme rychleji. V lednici vydrží hotová majonéza až 3 dny.