Ananasový pohár s pařížskou omáčkou
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kompot ananasový |
300 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.
- Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
- Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.
- Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.