Ananasový pohár s pařížskou omáčkou

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 100 g
Kakao 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 20 g
Kompot ananasový 300 g
Mléko polotučné 4 dl
Pudinkový prášek - vanilkový 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.
  2. Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
  3. Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.
  4. Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.