Dip z červených paprik pro alergiky

Ingredience


Česnek 0.5 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Chléb bezlepkový 1 krajíc
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Melasa 1.5 polévková lžíce
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.
  2. Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.