Dip z červených paprik pro alergiky
Ingredience
Česnek |
0.5 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb bezlepkový |
1 krajíc |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Melasa |
1.5 polévková lžíce |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.
- Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.