Placičky z ovoce pro alergiky

Ingredience


Cukr třtinový 30 g
Hrozinky 30 g
Koření perníkové 0.5 kávová lžička
Margarín 100 g
Olej kukuřičný 2 polévková lžíce
Rozinky bílé 30 g
Sirup javorový 2 polévková lžíce
Vločky ovesné 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme pekáček olejem.
  2. Na pánvi rozehřejeme margarín a přidáme k němu cukr a javorový sirup. Promícháme a přidáme ovesné vločky, sultánky, rozinky a koření do perníku.
  3. Přemístíme směs do vymazaného pekáčku a pevně přitiskneme k povrchu obrácenou stranou polévkové lžíce. Vložíme do trouby a 25 minut pečeme, až je těsto zlatohnědé.
  4. Necháme vychladnout a potom nožem rozdělíme na 16 čtverečků.