Placičky z ovoce pro alergiky
Ingredience
Cukr třtinový |
30 g |
Hrozinky |
30 g |
Koření perníkové |
0.5 kávová lžička |
Margarín |
100 g |
Olej kukuřičný |
2 polévková lžíce |
Rozinky bílé |
30 g |
Sirup javorový |
2 polévková lžíce |
Vločky ovesné |
225 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme pekáček olejem.
- Na pánvi rozehřejeme margarín a přidáme k němu cukr a javorový sirup. Promícháme a přidáme ovesné vločky, sultánky, rozinky a koření do perníku.
- Přemístíme směs do vymazaného pekáčku a pevně přitiskneme k povrchu obrácenou stranou polévkové lžíce. Vložíme do trouby a 25 minut pečeme, až je těsto zlatohnědé.
- Necháme vychladnout a potom nožem rozdělíme na 16 čtverečků.