Sladký chlebíček s datlemi a s medem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Cukr krystal |
75 g |
Datle |
130 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C.
- Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme
- s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi a rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle.
- Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky.