Sladký chlebíček s datlemi a s medem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Cukr krystal 75 g
Datle 130 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C.
  2. Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme
  3. s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi a rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle.
  4. Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky.