Hruškový pohár s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Hroznové víno 200 g
Hrušky 3 ks
Med včelí 4 polévková lžíce
Mléko zahuštěné neslazené 300 g
Sirup javorový 1 dl
Smetana 12% (konzumní) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.
  2. Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.
  3. Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.
  4. Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.