Hruškový pohár s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Hroznové víno |
200 g |
Hrušky |
3 ks |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mléko zahuštěné neslazené |
300 g |
Sirup javorový |
1 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.
- Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.
- Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.
- Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.