Chléb se škvarky
Ingredience
Chlebový kvásek |
25 g |
Cukr krupice |
20 g |
Mouka chlebová |
400 g |
Olej olivový |
20 ml |
Sůl |
5 g |
Vepřové škvarky |
150 g |
Voda pitná |
210 ml |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nalijeme vodu a olej, přidáme chlebovou mouku, na malé kousky nakrájené škvarky, sůl a cukr a promícháme. Přidáme chlebový kvásek a důkladně těsto prohněteme několik minut. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva kusy a vyválíme z nich trojúhelníky, které od špičky (jedna ze základen trojúhelníku), ta zůstane vcelku, nařízneme do třech pruhů, které od sebe mírně oddálíme. Necháme ještě 30 minut kynout na papírem vystlaném plechu a potom upečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních.