Provensálský koláč

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový 100 ml
Olivy zelené 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Provensálské koření 20 g
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Sýr kozí 50 g
Tresčí pomazánka 120 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme olejem a mlékem, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek, pepř, pomazánku z tresčích jater, rozpůlené olivy, nastrouhaný ementál a kostičky kozího sýra. Poté vmícháme provensálské koření a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na moučník a necháme péct.