Provensálský koláč
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový |
100 ml |
Olivy zelené |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Provensálské koření |
20 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Sýr kozí |
50 g |
Tresčí pomazánka |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme olejem a mlékem, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek, pepř, pomazánku z tresčích jater, rozpůlené olivy, nastrouhaný ementál a kostičky kozího sýra. Poté vmícháme provensálské koření a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na moučník a necháme péct.