Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem

Ingredience


Brambory 8 ks
Krůtí prsa 600 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 180 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sádlo škvařené 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí.
  2. Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce.
  3. Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme.
  4. Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou.
  5. Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme.