Smažené krůtí rolky s mandlovým máslem
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
300 g |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mandle nasypeme do 1/4 l vroucí vody, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme se změklým máslem. Ze směsi vytvoříme 4 šištičky, které dáme do mrazničky vychladit.
- Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 4 řízky, které silně naklepeme, osolíme a z jedné strany potřeme rozšlehanými vejci. Na kraj pomazané strany řízku položíme šištičku mandlového másla, srolujeme do úhledné rolky, kterou obalíme v mouce, vejcích a přesáté strouhance.
- Smažíme 10 minut ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje.