Krůtí krutony po tatarsku

Ingredience


Bílá cibulka 6 ks
Cibule 1 ks
Hořčice 3 polévková lžíce
Krůtí maso mleté 400 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Veka 1 ks
Vepřové maso mleté 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.
  2. Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle.
  3. Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou.