Krůtí krutony po tatarsku
Ingredience
Bílá cibulka |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Krůtí maso mleté |
400 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.
- Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle.
- Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou.