Studená višňová polévka

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 300 g
Sůl 1 špetka
Višně 350 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.
  2. Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.
  3. Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.