Studená višňová polévka
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Višně |
350 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.
- Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.
- Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.