Pařížské krůtí řízky

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.
  2. V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.
  3. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.
  4. Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.