Pařížské krůtí řízky
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.
- V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.
- Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.
- Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.