Gratinované krůtí kenelky

Ingredience


Bešamel 300 ml
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Krůtí prsa 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Mléko plnotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.
  2. Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.
  3. Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.
  4. Pálené těsto do paštik [56007]:
  5. Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
  6. Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.