Gratinované krůtí kenelky
Ingredience
Bešamel |
300 ml |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Krůtí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.
- Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.
- Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.
-
- Pálené těsto do paštik [56007]:
- Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
- Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.