Minibriošky se sýrem
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Droždí sušené |
10 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
140 ml |
Mouka chlebová |
250 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Comté |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse ušleháme vejce, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, vše důkladně promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Těstem naplníme do poloviny formičky nebo misky o průměru 4 cm, do středu vložíme kostičku sýra, rozložíme na plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut na 180 stupňů.