Melounový sorbet s ořechy a medem
Ingredience
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 ml |
Čokoláda bílá |
50 g |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Meloun vodní |
3 kg |
Ořechy vlašské |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Meloun rozřízneme, odstraníme semena a dužinu rozkrájíme na malé kostky. Podle počtu porcí necháme kousky melounu také na ozdobení sklenic, ty nakrájíme na tenké plátky. Na kostky pokrájený meloun ponorným mixérem spolu s citrónovou kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši. Tu vlijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku.
- Bílky s půlkou cukru šleháme v horké vodní lázni do pěny. Následně přisypeme zbylý cukr, přisypeme vanilkový cukr a metlou šleháme do zhoustnutí. Vyšlehané bílky rozmixujeme s melounovou (napůl zmraženou) směsi. Vlijeme opět do vhodné nádoby a vrátíme zpátky do mrazničky (přibližně na 200 minut) úplně zamrazit.
- Hotový sorbet naaranžujeme do nízkých sklenic. Ozdobíme melounem nakrájeným na plátky, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a ořechy, které pokapeme medem.