Medvědí pracny kakaové

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 ml
Cukr moučkový 130 g
Hřebíček 1 kávová lžička
Kakao 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy vlašské 200 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.
  2. Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.
  3. Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.
  4. Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.