Medvědí pracny kakaové
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 ml |
Cukr moučkový |
130 g |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kakao |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.
- Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.
- Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.
- Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.