Hovězí vývar se špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí vývar základní |
7 dl |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.
- Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.