Hovězí vývar se špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hovězí vývar základní 7 dl
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.
  2. Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.