Italský mražený dezert
Ingredience
Mandle |
40 g |
Med včelí |
130 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Likér mandlový - Amaretto |
1 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.
- Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.
- Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.