Italský mražený dezert

Ingredience


Mandle 40 g
Med včelí 130 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Likér mandlový - Amaretto 1 dl
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.
  2. Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.
  3. Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.