Kološvárské krůtí stehno

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Knedlík houskový 16 plátek
Krůtí stehna 1 kg
Mouka pšeničná hladká 40 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
Zelí kysané 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.
  2. Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.
  3. V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem.