Kološvárské krůtí stehno
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Knedlík houskový |
16 plátek |
Krůtí stehna |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí kysané |
700 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.
- Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.
- V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.