Alkoholické švestky

Ingredience


Čokoláda hořká 300 g
Mandle 200 g
Slivovice 3 dl
Švestky 300 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a necháme pořádně okapat. Vložíme do vhodné sklenice, zalijeme slivovicí a sklenici pořádně zavíčkujeme. Odložíme na tmavé místo, necháme jeden měsíc macerovat. Následně švestky scedíme, vypeckujeme a necháme dobře okapat.
  2. Do kastrůlku vsypeme mandle, zalijeme teplou vodou a povaříme přibližně 2 minuty. Scedíme, ihned opláchneme ve studené vodě. Poté odstraníme z mandlí slupky, necháme vychladnout.
  3. V teflonové pánvi rozpustíme drobně nakrájenou čokoládu. Okapané a vypeckované švestky plníme jednou mandlí, švestky uzavřeme a pomocí dvou vidliček obalíme v teplé čokoládě. Obalené skládáme na pečicí papír, poté necháme volně nebo na chladném místě čokoládu zatuhnout.