Alkoholické švestky
Ingredience
Čokoláda hořká |
300 g |
Mandle |
200 g |
Slivovice |
3 dl |
Švestky |
300 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Sušené švestky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a necháme pořádně okapat. Vložíme do vhodné sklenice, zalijeme slivovicí a sklenici pořádně zavíčkujeme. Odložíme na tmavé místo, necháme jeden měsíc macerovat. Následně švestky scedíme, vypeckujeme a necháme dobře okapat.
- Do kastrůlku vsypeme mandle, zalijeme teplou vodou a povaříme přibližně 2 minuty. Scedíme, ihned opláchneme ve studené vodě. Poté odstraníme z mandlí slupky, necháme vychladnout.
- V teflonové pánvi rozpustíme drobně nakrájenou čokoládu. Okapané a vypeckované švestky plníme jednou mandlí, švestky uzavřeme a pomocí dvou vidliček obalíme v teplé čokoládě. Obalené skládáme na pečicí papír, poté necháme volně nebo na chladném místě čokoládu zatuhnout.