Krůtí musaka Bergerac

Ingredience


Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Pečivo pšeničné běžné máslové 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
  2. Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
  3. V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
  4. Podáváme s pečivem.