Krůtí musaka Bergerac
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- 2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
- Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
- V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
- Podáváme s pečivem.